peguam wall (2)
MySakinah Malaysia
Saya 100% nak selamatkan perkahwinan saya.

Program pemulihan rumah tangga yang lebih harmoni dan tenang dengan menggunakan gabungan terbukti secara saintifik dan psikologi islam.

Dapatkan Laman Web Mikro seperti ini secara PERCUMA dengan menjadi Ahli Masjid Network. Boleh digunakan sebagai Kad Nama Digital atau promosikan produk, servis dan perniagaan anda.

Mengenai Kami

"Untuk memulihkan dan mengukuhkan 1 juta perkahwinan, kita perlu memupuk kasih sayang dan ketahanan rumah tangga agar masyarakat menjadi lebih harmoni."

Tentang MySakinah

MySakinah ditubuhkan berlandaskan dari pengalaman pengasasnya, iaitu Encik Zafrul. Beliau menghadapi masalah rumah tangga dimana ia berakhir dengan penceraian. Penceraian tersebut mengakibatkan Encik Zafrul berada dalam keadaan tidak berdaya untuk melakukan apa-apa dalam kehidupan dan perkahwinan sehingga memberi kesan kepada kesihatan mental, fizikal dan kerjaya beliau.
Ketika di dalam konflik tersebut, beliau telah cuba pelbagai cara untuk menyelamatkan rumah tangganya dengan menghadiri terapi dan kaunseling. Namun, beliau menyedari bahawa penyelesaian tersebut mengambil masa yang sangat lama dan berpanjangan untuk memberi kesan dalam rumah tangga. Bahkan bantuan yang diberikan tidak berfungsi dan memerlukan kos yang banyak.
Berdasarkan pengalaman pahit yang dilalui ketika cuba untuk mendapatkan bantuan menyelamatkan rumah tangga, Encik Zafrul mengambil inisiatif untuk membangunkan sebuah platform bimbingan perkahwinan. Platform ini bertujuan membantu pasangan yang sedang menghadapi krisis perkahwinan dengan memberikan mereka penyelesaian yang cepat, mudah diakses dan, berkesan berlandaskan prinsip Islam dan penyelidikan barat.

Visi

Mewujudkan persekitaran yang mesra dan mudah untuk setiap pasangan mengakses ilmu rumah tangga untuk menambah baik hubungan mereka dan diri sendiri agar dapat menjalani kehidupan dunia dan akhirat dengan lebih baik.

Misi

Membangunkan generasi masa kini untuk menjadi yang terbaik dan mengubah generasi yang akan datang menjadi masyarakat yang penuh dengan kasih sayang dan belas kasihan.

Pengasas MySakinah

Zafrul Noordin

Founder & CEO

Seorang usahawan berpengalaman dalam industri Startup. Encik Zafrul merupakan salah seorang rakyat Malaysia yang mendalami ilmu perniagaan dan startup di Silicon Valley. Sejak 10 tahun yang lalu, beliau berusaha untuk menerapkan gaya hidup Muslim dalam keusahawanan.

Dato’ Ally Azwin

Lead Investor & Chairman

Seorang “Angel Investor” yang sah. Dato Ally mempunyai pengalaman lebih dari 20 tahun dalam pelaburan melibatkan dari pelbagai sektor. Beliau juga memahami tentang kesusahan perceraian yang melibatkan peguam sivil dan Syariah.
Servis Kami

Belum bersedia untuk program kami?

Hanya perlu seseorang untuk berbual? Kami di sini untuk anda.

Galeri

Sertai Komuniti Masjid Ini

Untuk sertai komuniti , Sila Daftar atau Log Masuk

Kemaskini Maklumat Komuniti

Jika anda menjumpai sebarang maklumat yang tidak tepat atau ingin mengemaskini dengan maklumat baru, anda boleh mengisi borang di bawah untuk melakukan pengemaskinian.

Nama Komuniti*
Alamat
Poskod
Bandar
Negeri
No Telefon
Whatsapp
Email
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Linkedin
Website

Keluar Komuniti Masjid Ini

Adakah anda pasti untuk keluar dari Komuniti ?
Jika pasti sila klik butang di bawah.

Laman Komuniti - Tambah Komuniti Baru

Ingin membantu masjidnetwork.my mengembangkan Senarai Komuniti? Atau ingin menambah komuniti dari kawasan anda? Anda boleh mengisi borang di bawah dengan maklumat yang diperlukan.

Laman Komuniti - Tambah Komuniti Baru

Misi kami adalah untuk memastikan semua Komuniti di Malaysia seperti Masjid, Surau dan Surau Jumaat tersenarai di masjidnetwork.my serta memastikan komuniti-komuniti ini mempunyai maklumat yang lengkap dan terkini. Untuk menjayakan misi ini, kami memerlukan bantuan dan kerjasama daripada anda.

Tambah Komuniti Baru

Ingin membantu masjidnetwork.my mengembangkan senarai komuniti atau ingin menambah komuniti dari kawasan anda? Sila klik SINI.

Jika anda menjumpai sebarang maklumat yang tidak tepat atau ingin mengemaskini komuniti ini dengan maklumat baru, sila klik SINI.

Anda adalah AJK komuniti ini? Jom sertai kami di masjidnetwork.my. Sila klik SINI.

Adakah anda mengenali seseorang yang menjadi AJK komuniti ini? Bantu kami untuk menghubungi mereka. Sila klik SINI untuk membantu kami.