Sertai Komuniti Online Masjid dan Surau anda

Bersama kita bina komuniti online yang aktif dan progresif

Masjid Haji Kassim
Timur Laut,
Pulau Pinang

Masjid An Najihah
Bagan Serai,

Masjid Syukriah
Padang Rengas,

Masjid
Masjid Kg. Guar Reban (Al-Ariffin)
Baling,
Kedah

Masjid Parit Air Hitam
Bagan Serai,

Masjid Al-Ansar
Sarikei,
Sarawak

Masjid Kuala Sala
Kota Sarang Semut,
Kedah

Masjid Tuanku Jaafar
Senawang,
Negeri Sembilan

Masjid Al-Kauthar, Kg.Tenambak, Kuala Penyu
BPB – Kuala Penyu,
Sabah

Masjid ( F ) Tembangau 1&2
Triang,
Pahang

Mengenai Masjid Network

Masjid Network dibangunkan oleh Pewarisan Sdn Bhd, sebuah syarikat Fintech Islam dan penerima Geran Pemangkin Digital dari MDEC.

Misi kami ialah untuk mengaktifkan komuniti online untuk setiap masjid dan surau di Malaysia, serta menjadi Pemacu Transformasi Teknologi Digital dalam kegiatan Keagamaan, Sosial dan Ekonomi

Sokong usaha kami ini untuk pembangunan ummah.

Ahli Kariah

• Anda boleh cari dan sertai komuniti Masjid atau Surau anda dengan Klik carian.
  • Kongsikan dengan ahli kariah, group Facebook/Whatsapp Masjid atau Surau anda.
  • Jika Masjid atau Surau anda belum diaktifkan, kongsikan dengan AJK Masjid/Surau untuk tindakan selanjutnya dari mereka.
  • Jika Masjid atau Surau anda belum disenaraikan, sila Klik butang dibawah.

AJK Masjid/Surau

Kami mohon kerjasama dari AJK untuk aktifkan Komuniti Online Masjid dan Surau anda. Layari laman komuniti untuk langkah seterusnya.

Apabila komuniti telah di aktifkan, AJK atau Wakil boleh kemaskini maklumat seperti Pengumuman, Aktiviti, Senarai AJK, Skim Khairat, Derma, pautan untuk pembayaran online dan lain-lain. Ini akan memudahkan Ahli Kariah utuk mendapatkan maklumat serta membuat pembayaran secara Online untuk Khairat, Derma dan lain-lain.