yazid (1)
Mohd Yazid Bin Sa'at
Perunding Keluarga Islam, Hibah, Wasiat dan Pusaka.

Yazid Saat & Associates

Peguam Syarie di Bandar Baru Bangi, Kajang beramal di Kuala Lumpur, Putrajaya, Selangor, Negeri Sembilan, Melaka, Johor, Pahang dan Perak.

Dapatkan khidmat Peguam Syarie terbaik dari kami:
+60184000455
https://www.peguamsyarie.my

Dapatkan Laman Web Mikro seperti ini secara PERCUMA dengan menjadi Ahli Masjid Network. Boleh digunakan sebagai Kad Nama Digital atau promosikan produk, servis dan perniagaan anda.

Mengenai Kami

PEGUAM SYARIE
Yazid Saat & Associates

Yazid Saat Associates

Tetuan Yazid Saat & Associates merupakan Firma Guaman Syarie yang berpusat di Bandar Baru Bangi, Selangor Darul Ehsan.

Perkhidmatan kami meliputi kawasan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Putrajaya, Labuan, Negeri Selangor, Negeri Sembilan, Melaka, Johor, Perak dan juga Pahang.

Antara perkhidmatan kami ialah memberikan khidmat nasihat berkaitan kes anda berlandaskan Undang-Undang & Hukum Syarak, membantu membuat dan menyediakan dokumen Mahkamah Syariah seperti Saman & Pernyataan Tuntutan dan Permohonan & Afidavit.

Selain itu juga kami sedia dilantik untuk  mewakili anda dalam setiap Tuntutan atau Permohonan di Mahkamah Syariah dan lain-lain perkara berkaitan bidangkuasa yang diberikan ke atas kami sebagai Peguam Syarie yang beramal di Mahkamah Syariah.

Bertemakan "Syariah Asas Keadilan", kami komited dalam memberikan perkhidmatan sebagai Peguam Syarie terbaik dalam mewakili dan membantu anda sehingga kes anda berjaya. Semoga setiap langkah servis dan perkhidmatan dalam mewakili anda untuk mendapatkan hak dinilai sebagai ibadah di sisi Allah SWT. InshaAllah.

Perkhidmatan Kami
PERKHIDMATAN KAMI
Perkhidmatan kami merangkumi semua tindakan Permohonan & Tuntutan di Mahkamah Syariah sama ada mewakili pihak Plaintif/Pemohon mahupun Defendan/Responden. Permohonan & Tuntutan kes di Mahkamah Syariah boleh dibahagikan kepada beberapa bahagian iaitu Sebelum Perkahwinan, Ketika Dalam Tempoh Perkahwinan, Permohonan Perceraian, Tuntutan Selepas Perceraian, Kesalahan Jenayah Syariah, Khidmat Nasihat, Penyediaan Dokumen Mahkamah Syariah dan Pelbagai.

PRA PERKAHWINAN

Permohonan Wali Hakim/Am, Wali Enggan/Engkar, Nikah Bawah Umur, Poligami, Pengesahan Nikah Luar Negara, Pengesahan Nikah Poligami, Gantirugi Pertunangan, Permohonan Kebenaran Bernikah Perempuan Yang bercerai Tanpa Eddah/Janda Berhias dan lain-lain.

 

KETIKA PERKAHWINAN

Pengesahtarafan Anak, Pengesahan Nikah, Permohonan Kebenaran Poligami, Permohonan Perintah Daftar Nikah Poligami, Tuntutan Nafkah Isteri, Tuntutan Nafkah Anak, Tuntutan Cagaran Nafkah, Mengubah Perintah Nafkah Anak/Isteri, Tuntutan Mas Kahwin, Pengesahan Rujuk, Tuntutan Isteri Kembali Taat, Nusyuz dan lain-lain.

PERCERAIAN

Tuntutan Fasakh, Pengesahan Lafaz Cerai, Perceraian Persetujuan Bersama,  Permohonan Faraq Nikah, Khuluk/Tebus Talaq, Pengesahan Cerai Taklik, Ila’, Zihar, Li’an, Permohonan Perisytiharan Pembubaran Perkahwinan Sebab Pertukaran Agama dan lain-lain.

SELEPAS PERCERAIAN

Tuntutan Nafkah Eddah, Tunggakan Nafkah Isteri/Anak, Nafkah Anak, Hak Jagaan Anak (Hadhanah), Hak Jagaan Anak Sementara (Interim), Harta Sepencarian, Mutaah, Ubah Perintah Hak Jagaan Anak, Ubah Perintah Nafkah Anak, Ubah Perjanjian Hak Jagaan Anak, Ubah Perjanjian Nafkah Anak, Membatalkan Perintah Nafkah Isteri/Anak, Pemecatan Penjagaan Anak, Penguatkuasaan Perintah Nafkah dan lain-lain.

PENGURUSAN HARTA

Pengesahan Hibah, Pengesahan Hibah Semasa Maradul Maut, Pengesahan Wasiat, Waqaf, Faraid/Akuan Pusaka, Perubahan Perintah Harta Pusaka, Perlantikan Pentadbir Harta, Permohonan penyelesaian/penjelasan hutang si mati dan lain-lain.

KESALAHAN JENAYAH SYARIAH

Kesalahan Khalwat, Persetubuhan Luar Nikah, Persediaan Bersetubuh Luar Nikah, Hamil Luar Nikah, Mengajar Tanpa Tauliah, Berjudi, Meminum Minuman Memabukkan, Mengingkari Perintah Mahkamah, Sumbang Mahram, Hubungan Jenis Sesama Jantina, Persetubuhan Bertentangan Dengan Hukum Tabi’i, Memujuk Lari Perempuan Bersuami, Menghasut Suami Isteri Supaya Bercerai, Menghina Agama Islam, Penghinaan Mahkamah, Subahat dan lain-lain.

PELBAGAI

Tegahan/Injunksi Membawa Anak Keluar Malaysia, Tegahan/Injunksi Terhadap Gangguan, Pengesahan Nazar, Penjaga Diri/Harta/Anak Yatim, Pembekuan Transaksi Harta, Perlaksanaan Perintah Mahkamah, Perintah Menghina Mahkamah, Penghutang Penghakiman, Perintah Interim, Permohonan Interlokutori, Permohonan Keluar Islam, Pengesahan Sabitan Nasab/Ahli Waris, Gantirugi Perkahwinan, Sabitan Nusyuz, Hak Tempat Tinggal, Perintah Supaya Suami Tinggal Bersama Semula, Menangguhkan Perlaksanaan Perintah, Menghidupkan Semula Kes, Anggapan Mati, Permohonan Perintah Larangan Berkaitan Harta Anak Yang Belum Dewasa dan lain-lain.

PENYEDIAAN DOKUMEN & KHIDMAT NASIHAT

Penyediaan Dokumen Mahkamah Syariah, Saman & Pernyataan Tuntutan, Permohonan & Afidavit Sokongan dan lain-lain.

Memberi Khidmat Nasihat Perundangan Syariah berdasarkan Hukum Syarak dan Undang-Undang Syariah. Memberikan solusi dan alternatif pilihan sebagai penyelesaian terbaik dalam setiap kes anda.

 

Galeri

Sertai Komuniti Masjid Ini

Untuk sertai komuniti , Sila Daftar atau Log Masuk

Kemaskini Maklumat Komuniti

Jika anda menjumpai sebarang maklumat yang tidak tepat atau ingin mengemaskini dengan maklumat baru, anda boleh mengisi borang di bawah untuk melakukan pengemaskinian.

Nama Komuniti*
Alamat
Poskod
Bandar
Negeri
No Telefon
Whatsapp
Email
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Linkedin
Website

Keluar Komuniti Masjid Ini

Adakah anda pasti untuk keluar dari Komuniti ?
Jika pasti sila klik butang di bawah.

Laman Komuniti - Tambah Komuniti Baru

Ingin membantu masjidnetwork.my mengembangkan Senarai Komuniti? Atau ingin menambah komuniti dari kawasan anda? Anda boleh mengisi borang di bawah dengan maklumat yang diperlukan.

Laman Komuniti - Tambah Komuniti Baru

Misi kami adalah untuk memastikan semua Komuniti di Malaysia seperti Masjid, Surau dan Surau Jumaat tersenarai di masjidnetwork.my serta memastikan komuniti-komuniti ini mempunyai maklumat yang lengkap dan terkini. Untuk menjayakan misi ini, kami memerlukan bantuan dan kerjasama daripada anda.

Tambah Komuniti Baru

Ingin membantu masjidnetwork.my mengembangkan senarai komuniti atau ingin menambah komuniti dari kawasan anda? Sila klik SINI.

Jika anda menjumpai sebarang maklumat yang tidak tepat atau ingin mengemaskini komuniti ini dengan maklumat baru, sila klik SINI.

Anda adalah AJK komuniti ini? Jom sertai kami di masjidnetwork.my. Sila klik SINI.

Adakah anda mengenali seseorang yang menjadi AJK komuniti ini? Bantu kami untuk menghubungi mereka. Sila klik SINI untuk membantu kami.