Pewarisan Menandatangani MoU bersama MyPusaka

Kuala Lumpur, 11 Jan 2023.

Pewarisan Sdn Bhd (Pewarisan.com) dan Pusaka Kuds Sdn Bhd (MyPusaka) telah menandatangani suatu memorandum kerjasama hari ini bertempat di pejabat Pewarisan Sdn Bhd.

Objektif utama memorandum ini adalah untuk mewujudkan kerjasama dan meninjau peluang bagi membangun, menyokong dan memperkayakan program-program yang akan memberi manfaat kepada kedua-dua pihak, terutama sekali dalam aspek perancangan kewangan, peningkatan kekayaan, pelindungan nyawa dan harta, dan perancangan legasi masyarakat Islam di Malaysia.

Sasaran pencapaian utama kerjasama ini adalah memperkasakan pendekatan pemasaran digital dan khidmat mudah terima dan mudah faham supaya kefahaman ini sampai sekurang-kurangnya 20% dari golongan orang Islam dewasa di Malaysia.

Strategi yang akan digunakan adalah melalui kerjasama dengan pihak yang mempunyai pengaruh kepada golongan sasar seperti Agensi takaful, Agensi hartanah, Masjid/surau, Jabatan Kerajaan, Syarikat korporat, persatuan dan korperasi. Setiap entiti ini akan disediakan platform pemasaran affiliate secara percuma untuk memudahkan usaha penyebaran maklumat dan solusi kepada ahli di dalam ekosistem mereka.

Sistem yang akan dibangunkan juga akan membolehkan semua orang untuk mendaftar sebagai ahli secara percuma dan mendapat akses kepada fungsi Pengiraan Faraid, penyataan hasrat pewarisan. Khidmat nasihat dan bantuan dalam talian dan juga peluang menjana pendapatan mengunakan platform affiliate yang disediakan.

Berita MasjidNetwork