luqmanulhakim
Muhammad Luqmanulhakim Bin Ahmad
Peguam Syarie | Hibah | Harta Pusaka | Pesuruhjaya Sumpah

Tetuan Luqmanulhakim & Associates

Menyediakan perkhidmatan konsultasi, dokumentasi dan guaman syariah di Malaysia meliputi Undang-Undang Keluarga Islam, Undang-Undang Jenayah Syariah dan Undang-Undang Pentadbiran Harta Orang Islam di seluruh Malaysia.

Dapatkan Laman Web Mikro seperti ini secara PERCUMA dengan menjadi Ahli Masjid Network. Boleh digunakan sebagai Kad Nama Digital atau promosikan produk, servis dan perniagaan anda.

Mengenai Kami

Tentang Kami

Mengapa Anda Memerlukan Peguam Syarie Terbaik?

Tetuan Luqmanulhakim & Associates merupakan sebuah firma guaman yang bertempat di Bandar Bukit Mahkota, Kajang, Selangor, iaitu berdekatan dengan Bandar Seri Putra dan Nilai 3. Tetuan Luqmanulhakim & Associates mempunyai pengiktirafan untuk beramal di 9 buah Negeri di Malaysia iaitu Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Putrajaya, Labuan, Negeri Selangor, Negeri Sembilan, Melaka, Pahang, Kelantan, Perak, Pulau Pinang dan Kedah.

Tetuan Luqmanulhakim yang terdiri daripada para Peguam yang berkaliber dan professional amat berdaya saing untuk membantu anda dalam menyelesaikan isu isu khususnya berkaitan dengan persoalan Perundangan Keluarga Islam dan Perancangan Harta Pusaka.

Di Tetuan Luqmanulhakim & Associates, kami menawarkan khidmat nasihat profesional Guaman Syarie serta mewakili anda di Mahkamah Syariah berlandaskan Undang-Undang & Hukum Syarak.

 

Kami sangat komited dan sedia dalam memberikan penyelesaian undang-undang yang efektif. Kami juga akan bersama anda dari mula prosiding kes sehingga ke akhir bagi membantu anda menyelesaikan kes di Mahkamah Syariah. Yakinlah, anda tidak keseorangan.

KENALI PEGUAM SYARIE

Kami Menegakkan Untuk Keadilan & Kebenaran

Nama :

Muhammad Luqmanulhakim Bin Ahmad

Kelulusan :

  • Ijazah Sarjana Muda, Fiqh Wa Usul dari Universiti Mu’tah,
  • Diploma Lepasan Ijazah Syariah Dan Amalan (DLSA di Universiti Teknologi Mara, Shah Alam (UiTM)

 

  • Beliau merupakan Pengasas kepada firma guaman Tetuan Luqmanulhakim & Associates.
  • Beliau telah beramal sebagai Peguam Syarie selama 6 tahun dan telah mengendalikan pelbagai jenis kes Mahkamah Syariah.
  • Beliau juga telah dilantik sebagai Pesuruhjaya Sumpah yang diiktiraf untuk berkhidmat kepada orang awam.
  • Berpengalaman mengendalikan kes Syariah yang melibatkan selebriti dan anakguam berprofail tinggi.
  • Berpengalaman mengendalikan kes-kes Rayuan Mal dan Jenayah Syariah yang melibatkan kesalahan Jenayah di sisi Hukum Syarak.
  • Kini telah peroleh pengiktirafan oleh Sembilan (9) buah Negeri di Semenanjung Malaysia untuk beramal sebagai Peguam Syarie.

Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Putrajaya & Labuan

Negeri Melaka, Bandaraya Bersejarah

Negeri Sembilan, Darul Khusus

Pulau Pinang, Pulau Mutiara

Kelantan, Darul Naim

Selangor, Darul Ehsan

Perak, Darul Ridzuan

Pahang, Darul Makmur

Kedah, Darul Aman

Perkhidmatan Kami

Kepakaran Kami

Peguam Syarie & Perunding Keluarga Islam

Antara Perkhidmatan Yang Disediakan

Perkahwinan

Permohonan Wali Hakim, Wali Enggan, Nikah Bawah Umur, Permohonan Poligami, Pengesahan Nikah Luar Negara, Pengesahan Nikah Poligami.

Perceraian

Permohonan Persetujuan bersama, Pengesahan Lafaz cerai diluar Mahkamah, Hakam, Fasakh, Taklik & Khuluk.

Hak Selepas Perceraian

Tuntutan Harta Sepencarian, Muta`ah, Hak Jagaan Anak, Nafkah Anak, Nafkah Iddah, Nafkah Tertunggak, Ubah Perintah Hak Jagaan & Nafkah Anak.

Perancangan Harta Pusaka

Permohonan Faraid, Permohonan & Pengesahan Hibah, Wasiat, dan Wakaf

Jenayah Syariah

Khalwat, Poligami Tanpa Kebenaran Mahkamah, Mengajar Tanpa Tauliah, Berjudi, Meminum Minuman Memabukkan, Subahat dan lain-lain.

Penyediaan Dokumen

Penyediaan Dokumen Mahkamah, Saman & Pernyataan Tuntutan, Permohonan & Afidavit Sokongan dan lain-lain.

Pengendalian kes-kes Rayuan Mal dan Jenayah Syariah

Proses Rayuan yang melibatkan isu Perkahwinan, Penceraian, Tuntutan Suami/Isteri dan Hak Jagaan Anak. Mengendalikan Kes melibatkan Kesalahan Jenayah Syariah dan Proses Mitigasi (Permohonan Mengurangkan Hukuman)

Lokasi

Galeri

Sertai Komuniti Masjid Ini

Untuk sertai komuniti , Sila Daftar atau Log Masuk

Kemaskini Maklumat Komuniti

Jika anda menjumpai sebarang maklumat yang tidak tepat atau ingin mengemaskini dengan maklumat baru, anda boleh mengisi borang di bawah untuk melakukan pengemaskinian.

Nama Komuniti*
Alamat
Poskod
Bandar
Negeri
No Telefon
Whatsapp
Email
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Linkedin
Website

Keluar Komuniti Masjid Ini

Adakah anda pasti untuk keluar dari Komuniti ?
Jika pasti sila klik butang di bawah.

Laman Komuniti - Tambah Komuniti Baru

Ingin membantu masjidnetwork.my mengembangkan Senarai Komuniti? Atau ingin menambah komuniti dari kawasan anda? Anda boleh mengisi borang di bawah dengan maklumat yang diperlukan.

Laman Komuniti - Tambah Komuniti Baru

Misi kami adalah untuk memastikan semua Komuniti di Malaysia seperti Masjid, Surau dan Surau Jumaat tersenarai di masjidnetwork.my serta memastikan komuniti-komuniti ini mempunyai maklumat yang lengkap dan terkini. Untuk menjayakan misi ini, kami memerlukan bantuan dan kerjasama daripada anda.

Tambah Komuniti Baru

Ingin membantu masjidnetwork.my mengembangkan senarai komuniti atau ingin menambah komuniti dari kawasan anda? Sila klik SINI.

Jika anda menjumpai sebarang maklumat yang tidak tepat atau ingin mengemaskini komuniti ini dengan maklumat baru, sila klik SINI.

Anda adalah AJK komuniti ini? Jom sertai kami di masjidnetwork.my. Sila klik SINI.

Adakah anda mengenali seseorang yang menjadi AJK komuniti ini? Bantu kami untuk menghubungi mereka. Sila klik SINI untuk membantu kami.