KOPEKA-1
Koperasi Perkasa Ekonomi Rakyat
Kejayaan Bersama, Ekonomi Berdaya.

Bertujuan untuk memajukan ekonomi masyarakat bagi meningkatkan kesejahteraan ekonomi ahli-ahli KOPEKA serta masyarakat secara meluas. KOPEKA berkomitmen untuk membina asas yang kukuh bagi kemajuan ekonomi tempatan dan pembangunan yang mampan.

Dapatkan Laman Web Mikro seperti ini secara PERCUMA dengan menjadi Ahli Masjid Network. Boleh digunakan sebagai Kad Nama Digital atau promosikan produk, servis dan perniagaan anda.

Mengenai Kami

Koperasi Perkasa Ekonomi Rakyat (KOPEKA) adalah bertujuan untuk memajukan ekonomi masyarakat bagi meningkatkan kesejahteraan ekonomi ahli-ahli KOPEKA serta masyarakat secara meluas. KOPEKA berkomitmen untuk membina asas yang kukuh bagi kemajuan ekonomi tempatan dan pembangunan yang mampan.

 

Kenali Pengasas KOPEKA

 

 

Dr. Ahmad Rahman Songip

Pengasas KOPEKA

 

Dr Ahmad Rahman Songip ialah Profesor (Sukarelawan) Pengurusan Inovasi di Universiti Teknologi Malaysia (UTM), Kuala Lumpur. Beliau juga seorang penceramah, jurulatih, dan perunding dalam Break the Pattern.

Sebagai Pengarah Akademik di Pusat Perniagaan dan Teknologi Termaju UTM, beliau berjaya mengubah pusat sakit itu untuk mencatatkan pertumbuhan luar biasa sebanyak 2400% dalam hasil dan 3900% dalam keuntungan bersih. Beliau juga memulakan anjakan paradigma dalam pengurusan R&D yang membawa kepada lonjakan sebanyak 400% dalam memperoleh geran penyelidikan di Pusat Pengurusan Penyelidikan UTM.

Setakat ini, lebih daripada 5000 peserta daripada lebih 500 organisasi telah mendapat manfaat daripada perkhidmatan beliau menggunakan konsep Break the Pattern. Alat dan teknik telah diuji dan dilaksanakan sepenuhnya oleh beribu-ribu pelajar dan pelanggannya sejak 2003 dengan hasil yang cemerlang. Beliau telah membangunkan portal pintar yang dipanggil www.PainsBoard.com yang secara automatik menjana Penunjuk Titik Sakit Utama (KPPI) yang memberikan cerapan yang lebih bermakna daripada KPI biasa.

Dr. Ahmad berkelulusan BSc (Kepujian Tinggi) dan MChE dalam Kejuruteraan Kimia dari Illinois Institute of Technology, Chicago, Amerika Syarikat. Beliau memegang Dr.Eng (Kejuruteraan Kimia) dari Universiti Kyoto, Jepun. Beliau menyelia lebih daripada 50 calon Sarjana dan Kedoktoran dan telah menerbitkan lebih daripada 100 penerbitan. Beliau memegang empat Hak Harta Intelek.

 

 

 

Galeri

Sertai Komuniti Masjid Ini

Untuk sertai komuniti , Sila Daftar atau Log Masuk

Kemaskini Maklumat Komuniti

Jika anda menjumpai sebarang maklumat yang tidak tepat atau ingin mengemaskini dengan maklumat baru, anda boleh mengisi borang di bawah untuk melakukan pengemaskinian.

Nama Komuniti*
Alamat
Poskod
Bandar
Negeri
No Telefon
Whatsapp
Email
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Linkedin
Website

Keluar Komuniti Masjid Ini

Adakah anda pasti untuk keluar dari Komuniti ?
Jika pasti sila klik butang di bawah.

Laman Komuniti - Tambah Komuniti Baru

Ingin membantu masjidnetwork.my mengembangkan Senarai Komuniti? Atau ingin menambah komuniti dari kawasan anda? Anda boleh mengisi borang di bawah dengan maklumat yang diperlukan.

Laman Komuniti - Tambah Komuniti Baru

Misi kami adalah untuk memastikan semua Komuniti di Malaysia seperti Masjid, Surau dan Surau Jumaat tersenarai di masjidnetwork.my serta memastikan komuniti-komuniti ini mempunyai maklumat yang lengkap dan terkini. Untuk menjayakan misi ini, kami memerlukan bantuan dan kerjasama daripada anda.

Tambah Komuniti Baru

Ingin membantu masjidnetwork.my mengembangkan senarai komuniti atau ingin menambah komuniti dari kawasan anda? Sila klik SINI.

Jika anda menjumpai sebarang maklumat yang tidak tepat atau ingin mengemaskini komuniti ini dengan maklumat baru, sila klik SINI.

Anda adalah AJK komuniti ini? Jom sertai kami di masjidnetwork.my. Sila klik SINI.

Adakah anda mengenali seseorang yang menjadi AJK komuniti ini? Bantu kami untuk menghubungi mereka. Sila klik SINI untuk membantu kami.