JRA
JRA Corporate Consultants Sdn. Bhd.
Your Reliable Corporate Solutions

JRA Corporate Consultant Sdn Bhd adalah sebuah entiti sepenuhnya Bumiputera yang menyediakan perkhidmatan berkaitan dengan Perundingan dan Perkhidmatan Setiausaha Syarikat.

Dapatkan Laman Web Mikro seperti ini secara PERCUMA dengan menjadi Ahli Masjid Network. Boleh digunakan sebagai Kad Nama Digital atau promosikan produk, servis dan perniagaan anda.

Tentang Kami

JRA Corporate Consultants Sdn. Bhd.

 

 

JRA Corporate Consultant Sdn Bhd adalah sebuah entiti sepenuhnya Bumiputera yang menyediakan perkhidmatan berkaitan dengan perundingan dan Perkhidmatan Setiausaha Syarikat. Sebagai penyedia perkhidmatan setiausaha korporat yang berprestij di Malaysia, kami berusaha untuk memastikan keserasian perniagaan anda dengan peraturan korporat yang ditetapkan oleh kerajaan Malaysia dan mematuhi standard antarabangsa. Rentetan perkhidmatan kami yang komprehensif merangkumi semua aspek tugas setiausaha syarikat, membimbing perniagaan melalui proses pembentukan, pendaftaran, dan pemasukan syarikat baru di Malaysia, sambil juga menangani tuntutan tanggungjawab setiausaha korporat dan menyediakan kemudahan pejabat berdaftar.

Servis Kami

 

JRA Corporate Consultants Sdn. Bhd.

Servis yang Ditawarkan

 


Perkhidmatan Kesetiausahaan Korporat

Kami menawarkan perkhidmatan setiausaha yang berlesen yang sesuai untuk semua perniagaan tanpa mengira saiz atau strukturnya. Pasukan kami yang berpengalaman menyediakan sokongan setiausaha korporat yang komprehensif, dengan nasihat pakar untuk memastikan syarikat anda mencapai keperluannya secara cekap dan dengan harga yang berpatutan.

Jangan risau tentang tanggungjawab setiausaha korporat syarikat anda:

 • Menangani penyediaan dan penyerahan semua borang berkanun, seperti penyata pengesahan, minit mesyuarat, perkeliling, dan resolusi bertulis.
 • Menguruskan pejabat berdaftar syarikat anda.
 • Memudahkan pelantikan, peletakan jawatan pengarah, dan perubahan struktur korporat.
 • Menyimpan rekod minit, buku, dan ahli.
 • Menyediakan ekstraksi dan pengesahan borang dan dokumen mengikut keperluan.
 • Menguruskan perubahan dalam nama syarikat, tahun kewangan audit, dan Setiausaha Syarikat.

 


 

Perkhidmatan Perundingan Pengurusan

 


 

Perkhidmatan Perakaunan

 

Ingin menyelaraskan operasi perniagaan anda dan fokus pada perkara yang terbaik yang anda lakukan? Jom JRA Corporate Consultants Sdn. Bhd. mengendalikan tugas perakaunan dan kewangan anda. Pasukan pakar kami boleh membantu anda menjimatkan kos dan menumpukan pada kekuatan teras anda.

Mengapa pilih kami?

 • Perkhidmatan Simpan Kira: Kami menguruskan semua keperluan simpan kira anda dengan merekod dan menyusun data kewangan secara berkala bagi menjimatkan masa dan usaha anda.
 • Akaun Lengkap Untuk Audit: Pasukan kami menyediakan akaun komprehensif yang lengkap untuk tujuan audit.
 • Laporan Akaun dan Pengurusan Bersesuaian: Dapatkan cerapan dengan laporan pengurusan yang disesuaikan untuk memenuhi keperluan perniagaan anda.
 • Analisis Kewangan: Kami melampaui nombor, menyediakan analisis berharga dan cadangan untuk mendorong perniagaan anda ke hadapan.
 • Semakan Belanjawan dan Analisis Perbezaan: Fahami prestasi kewangan anda dengan lebih baik dengan semakan terperinci tentang angka perbelanjawan dagangan dan penjelasan perbezaan.

 

JRA Corporate Consultants Sdn. Bhd. boleh menjadi rakan kongsi anda yang dipercayai dalam pengurusan kewangan, jadi anda boleh fokus untuk mengembangkan perniagaan anda.

 


 

Perkhidmatan Percukaian

Perunding cukai kami pakar dalam pematuhan cukai dan strategi perancangan cukai. Kami juga merupakan perunding yang mahir dengan pengetahuan yang luas tentang cara pihak berkuasa cukai berfikir dan bertindak. Pasukan kami menggabungkan akses kepada pengetahuan sektor serta kemahiran teknikal yang mendalam untuk menyediakan pelanggan kami penyelesaian cukai yang praktikal dan selamat berdasarkan pemahaman yang mendalam tentang industri mereka.

Galeri

Sertai Komuniti Masjid Ini

Untuk sertai komuniti , Sila Daftar atau Log Masuk

Kemaskini Maklumat Komuniti

Jika anda menjumpai sebarang maklumat yang tidak tepat atau ingin mengemaskini dengan maklumat baru, anda boleh mengisi borang di bawah untuk melakukan pengemaskinian.

Nama Komuniti*
Alamat
Poskod
Bandar
Negeri
No Telefon
Whatsapp
Email
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Linkedin
Website

Keluar Komuniti Masjid Ini

Adakah anda pasti untuk keluar dari Komuniti ?
Jika pasti sila klik butang di bawah.

Laman Komuniti - Tambah Komuniti Baru

Ingin membantu masjidnetwork.my mengembangkan Senarai Komuniti? Atau ingin menambah komuniti dari kawasan anda? Anda boleh mengisi borang di bawah dengan maklumat yang diperlukan.

Laman Komuniti - Tambah Komuniti Baru

Misi kami adalah untuk memastikan semua Komuniti di Malaysia seperti Masjid, Surau dan Surau Jumaat tersenarai di masjidnetwork.my serta memastikan komuniti-komuniti ini mempunyai maklumat yang lengkap dan terkini. Untuk menjayakan misi ini, kami memerlukan bantuan dan kerjasama daripada anda.

Tambah Komuniti Baru

Ingin membantu masjidnetwork.my mengembangkan senarai komuniti atau ingin menambah komuniti dari kawasan anda? Sila klik SINI.

Jika anda menjumpai sebarang maklumat yang tidak tepat atau ingin mengemaskini komuniti ini dengan maklumat baru, sila klik SINI.

Anda adalah AJK komuniti ini? Jom sertai kami di masjidnetwork.my. Sila klik SINI.

Adakah anda mengenali seseorang yang menjadi AJK komuniti ini? Bantu kami untuk menghubungi mereka. Sila klik SINI untuk membantu kami.