Aqiqah4u
Aqiqah4U
Peneraju Aqiqah Online No.1 di Malaysia

Aqiqah4u merupakan sebuah Platform e-Commerce dalam membantu anda menguruskan perlaksanaan Aqiqah, Qurban, Nazar, Dam dan Sedekah secara Online. Jom Laksanakan Tanggungjawab anda bersama Aqiqah4u.my. Pilhan yang lebih mudah & telus. Aqiqah4u, Peneraju Aqiqah Online No.1 di Malaysia.

Dapatkan Laman Web Mikro seperti ini secara PERCUMA dengan menjadi Ahli Masjid Network. Boleh digunakan sebagai Kad Nama Digital atau promosikan produk, servis dan perniagaan anda.

Tentang Kami

INFO KORPORAT

 

 

Aqiqah4U ini adalah dimiliki oleh Arovis Global Sdn Bhd untuk menyediakan penyelesaian Aqiqah dengan cara yang sangat mudah dari proses A hingga Z, objektif utama kami adalah untuk pelanggan melakukan Aqiqah untuk yang tersayang menurut sunnah nabi kita, Muhammad ﷺ.

Aqiqah akan dilakukan oleh Aqiqah4u.my, di mana perniagaan ini pertama kali dimulakan pada tahun 2012 dengan nama Arrayyan Global Network sebelum kami menubuhkan syarikat bernama Arovis Global Sdn Bhd pada tahun 2019 untuk mewujudkan imej yang kuat dan berkembang lebih jauh untuk bergabung dengan bahagian pasaran Aqiqah di Malaysia.

Selain perniagaan di Malaysia, Aqiqah4u juga mempunyai cawangan di Thailand di bawah syarikat bernama Riyahad Pte Ltd yang terletak di Bangkok, Thailand.

ORGANISASI AQIQAH4U

 

Kami merupakan sebuah entiti perniagaan yang berdaftar di bawah Syarikat Arovis Global Sdn Bhd (1347226-H) yang mana ianya telah didaftarkan secara rasmi di Malaysia pada 18 Oktober 2019.

“Arovis” adalah gabungan kepada 2 suku kata yang berbeza iaitu Ar & Ovis. Ar adalah singkatan kepada Abu Rayyan, iaitu gelaran kepada pemilik syarikat ini yang mana ianya merupakan sinonim dan panggilan biasa yang dipanggil oleh ramai orang arab kepada beliau. Di dalam Bahasa Arab, Abu bermaksud ‘Bapa’. Adapun Rayyan pula adalah nama salah satu pintu syurga untuk orang-orang yang berpuasa. Rayyan adalah nama anak kepada pemilik syarikat ini.

“Ovis” merupakan nama saintifik kepada kambing biri-biri yang mana kambing pada umumnya mempunyai banyak baka dan jenis yang berbeza, dan ianya turut dipanggil dengan pelbagai nama mengikut negara. Penggunaan perkataan ini bagi nama syarikat adalah sebagai tanda hala tuju syarikat yang jauh dan besar dalam menjadikan syarikat duta aqiqah Asia Tenggara, khususnya pelaksanaan aqiqah di Tanah Suci Mekkah. Penggunaan "Global" juga membuktikan bahawa syarikat berperanaan dalam menjalankan urusan aqiqah secara global samada dalam perlaksanaannya mahupun pemasarannya.

 

VISI

  • Menjadi pembekal kambing utama kepada rakyat Malaysia bagi setiap tujuan sembelihan (Aqiqah, Qurban, Sedeqah, Nazar dan sebagainya) dengan harga yang murah

MISI

  • Peneraju ibadah sembelihan dan khidmat khas di Tanah Suci Mekah al-Mukarramah yang berkualiti dan termurah selaras dengan perkembangan dunia teknologi masa kini.

 

PENGASAS AQIQAH4U

 

 

Pengasas dan Pemilik syarikat ini merupakan graduan Universiti Ummul Qura, Mekkah al-Mukarramah. Beliau merupakan graduan dalam bidang Al-Quran dan Hadis di sana, dan dalam masa yang sama telah menjalankan perniagaan sendiri dalam bidang pengurusan kambing bagi tujuan dam, aqiqah dan Qurban, serta pengurusan ‘’ground handling’ untuk syarikat-syarikat travel dari Malaysia.

SIJIL KERJASAMA DENGAN SYARIKAT DI ARAB SAUDI

 

 

Rakan kongsi kami di Arab Saudi mempunyai ribuan ekor kambing dan ratusan unta pada musim haji, dan ratusan ekor kambing pada luar musim haji. Kambing tidak boleh di bawa masuk secara kelompok pada luar musim haji kerana permintaan yang tidak terlalu tinggi seperti musim haji dan keadaan cuaca yang terlalu panas di sana yang akan menyebabkan banyak kambing mati. Pihak syarikat kami pula akan membuat tempahan dan pembelian awal bagi setiap 100 ekor sembelihan kepada rakan kongsi kami. Kambing-kambing dibeli dari daerah Jazan di Selatan Arab Saudi, Yaman dan juga Sudan.

Servis Kami

Servis Aqiqah4u.my

Aqiqah | Qurban | Nazar | Dam Kesalahan | Sedekah

Galeri

Sertai Komuniti Masjid Ini

Untuk sertai komuniti , Sila Daftar atau Log Masuk

Kemaskini Maklumat Komuniti

Jika anda menjumpai sebarang maklumat yang tidak tepat atau ingin mengemaskini dengan maklumat baru, anda boleh mengisi borang di bawah untuk melakukan pengemaskinian.

Nama Komuniti*
Alamat
Poskod
Bandar
Negeri
No Telefon
Whatsapp
Email
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Linkedin
Website

Keluar Komuniti Masjid Ini

Adakah anda pasti untuk keluar dari Komuniti ?
Jika pasti sila klik butang di bawah.

Laman Komuniti - Tambah Komuniti Baru

Ingin membantu masjidnetwork.my mengembangkan Senarai Komuniti? Atau ingin menambah komuniti dari kawasan anda? Anda boleh mengisi borang di bawah dengan maklumat yang diperlukan.

Laman Komuniti - Tambah Komuniti Baru

Misi kami adalah untuk memastikan semua Komuniti di Malaysia seperti Masjid, Surau dan Surau Jumaat tersenarai di masjidnetwork.my serta memastikan komuniti-komuniti ini mempunyai maklumat yang lengkap dan terkini. Untuk menjayakan misi ini, kami memerlukan bantuan dan kerjasama daripada anda.

Tambah Komuniti Baru

Ingin membantu masjidnetwork.my mengembangkan senarai komuniti atau ingin menambah komuniti dari kawasan anda? Sila klik SINI.

Jika anda menjumpai sebarang maklumat yang tidak tepat atau ingin mengemaskini komuniti ini dengan maklumat baru, sila klik SINI.

Anda adalah AJK komuniti ini? Jom sertai kami di masjidnetwork.my. Sila klik SINI.

Adakah anda mengenali seseorang yang menjadi AJK komuniti ini? Bantu kami untuk menghubungi mereka. Sila klik SINI untuk membantu kami.